Pridružite nam se u obrani života, obitelji i vjerskih sloboda, ovog prosinca u UN-u

70. obljetnica usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima

49.469 Personen haben bereits unterzeichnet. Helfen Sie bitte mit, 50.000 Unterschriften zu erreichen.

Dajte svoj glas za kršćane, i druge vjerske manjine u Africi i Aziji, koji trpe progonstva. Stanite uz zdravstvene djelatnike u Europi koji traže slobodu djelovanja u skladu sa svojom savješću. Pomozite nam u obrani najranjivijih u društvu, čije pravo na život je svakodnevno ugroženo diljem svijeta.

Ovog prosinca obilježit ćemo 70. obljetnicu usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima*. No, od tada su mnoga prava ograničena, zanemarena i iskrivljena.

Pozivamo vas da date svoju potporu Ženevskoj izjavi, koja će biti predana Ujedinjenim narodima uoči ove obljetnice: 'Pozivamo sve nacije na očuvanje temeljnih prava na život, obitelj i vjersku slobodu, onako kako ih prepoznaje Opća deklaracija o ljudskim pravima.'

Ujedinjeni narodi i države članice nisu učinili dovoljno u zaštiti ovih temeljnih prava. Želimo se pobrinuti da se vaš glas za one koji se ne mogu govoriti za sebe bude saslušan na najvišim razinama. Neka se se vaš glas čuje danas: potpišite Izjavu - za progonjene i zaboravljene; za neotuđivost ljudskog dostojanstva i temeljne slobode.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ženevska izjava:

Ženeva je dom Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda, Ureda Visokog predstavnika za ljudska prava i različitih tijela koja nadziru provedbu sporazuma o ljudskim pravima.

Prilikom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, potvrđujemo shvaćanje kako temeljna ljudska prava počivaju na dostojanstvu svake osobe.

Pozivamo međunarodnu zajednicu na jaču posvećenost hitnoj zadaći osiguranja ljudskih prava za sve.

Puni tekst na engleskom pročitajte ovdje.

*Puni tekst: Opća deklaracija o ljudskim pravima, usvojena i proglašena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda rezolucijom br. 217 /III, 10. prosinca 1948. godine

+ E-Mail/Mitteilung an:

Unterzeichnen Sie jetzt die Petition

PLZ
Bitte wählen Sie eine Option:
Wir verarbeiten Ihre Daten gemäß unseren Datenschutzbestimmungen und Nutzungsbedingungen.Indem Sie unterzeichnen akzeptieren Sie die Nutzungsbedingungen und die Datenschutzrichtlinie von CitizenGO und stimmen zu, gelegentlich E-Mails zu unseren Kampagnen zu erhalten. Sie können sich jederzeit aus unserem Verteiler austragen.

My SignIt

Unterzeichnen Sie jetzt die Petition