Dość ludobójstwa i prześladowań chrześcijan w Nigerii

TYSIĄCE GINĄ TYLKO Z POWODU SWOJEJ WIARY W JEZUSA CHRYSTUSA!

Dość ludobójstwa i prześladowań chrześcijan w Nigerii

134.623 personnes ont signé. Aidez-nous à augmenter ce nombre 200.000 signatures.

Dość ludobójstwa i prześladowań chrześcijan w Nigerii

Średnio co drugi tydzień w Nigerii ma miejsce porwanie lub zabójstwo dokonane przez bojowników Fulani lub islamską grupę terrorystyczną Boko Haram.
Ofiarami za każdym razem są niewinni chrześcijanie, tylko z powodu ich wiary.
Rząd Nigerii nie podjął wystarczających działań, by powstrzymać prześladowania i wymierzyć sprawiedliwość sprawcom, z rąk których chrześcijanie zginęli lub są nadal przetrzymywani w niewoli.

W ciągu ostatnich trzech miesięcy porwania, zwłaszcza księży i pastorów, którzy posługują chrześcijanom, zaostrzyły się.
Są oni zabijani w drodze do kościołów, lub w czasie posługi swoim wiernym. Wzbudza to strach chrześcijańskich wspólnot, które bez kapłanów pozbawione są możliwości uczestniczenia w mszach świętych i nabożeństwach.
Wydaje się, że program bojowników islamskich polega na wyrugowaniu chrześcijaństwa z Nigerii poprzez porwania, morderstwa, przetrzymywanie chrześcijan w niewoli lub ich prześladowanie.

Chrześcijańskie dzieci nie są traktowane łagodniej.

Porywane, trzymane w niewoli w lasach, stają się niewolnikami, a dziewczynki zostają kolejnymi żonami islamskich bojowników.
Mają też miejsce porwania kobiet w ciąży tylko po to, by w okrutny sposób dokonać zabójstwa ich nienarodzonych dzieci.

Relacje ocalałych z niewoli, tych którym udało się uciec, są wstrząsające, a ludzie ci na długo naznaczeni są cierpieniem z powodu traumy jakiej doznali z rąk islamskich oprawców.

Los wielu porwanych jest dziś nieznany, tak jak w przypadku Leah Sharibu i setek innych wciąż przetrzymywanych w lasach Nigerii.
Nigeryjski rząd mimo, że powinien działać w obronie swoich obywateli, nie podjął żadnych zdecydowanych kroków na rzecz zakończenia porwań i prześladowań.
Wielokrotnie milczał, nawet jeśli był pod międzynarodową presją reakcji na ludobójstwo chrześcijan, do którego cały czas dochodzi w Nigerii.

Nie możemy już dłużej milczeć, trzeba zrobić wszystko, aby ratować chrześcijaństwo i chrześcijan w Federalnej Republice Nigerii.

Bardzo prosimy o podpisanie petycji do ministra obrony generała Bashira Salihi Magashi z prośbą o natychmiastowe kroki zmierzające do ostatecznego zakończenie wszelkich prześladowań chrześcijan w Federalnej Republice Nigerii.

Więcej informacji:

Signez cette pétition maintenant!

Merci de choisir une option:
Nous traitons vos renseignements personnelles conformément à notre Politique d’utilisation des données et à nos Conditions d'utilisation.En signant, vous acceptez les Conditions d'utilisation et la Politique de confidentialité de CitizenGO et vous acceptez de recevoir des e-mails occasionnels concernant nos campagnes. Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ocalmy chrześcijan w Nigerii od prześladowań Boko Haram i ekstremistów z plemienia Fulani!

Szanowny Pan Generał Bashir Salihi Magashi,

w tym roku masakra chrześcijan w Federalnej Republice Nigerii sięgnęła apogeum. Tysiące zabitych, okaleczonych lub porwanych, bez żadnych informacji o ich losie.

Rząd Nigerii nie wykazał dobrej woli, ani minimalnego zaangażowania w zakończenie tego rodzaju prześladowań chrześcijan.
Wzywamy Pana i formacje, którymi Pan kieruje do natychmiastowego działania i ratowania osób przetrzymywanych w lasach przez bojowników Boko Haram i lud Fulani. Wzywamy do natychmiastowego położenia kresu dalszym zabójstwom i okaleczeniom chrześcijan.

Salutations,
[Votre Nom]

Dość ludobójstwa i prześladowań chrześcijan w Nigerii

Signez cette pétition maintenant!