Želim surađivati sa CitizenGO

Zajedno možemo uspjeti!
Donirajte. Pomozite nam u obrani života, obitelji i ljudske slobode.

Ukoliko se radije služite PayPalom, možete donirati klikom na jedan od ovih gumba

Česta pitanja FAQ

CitizenGO je internetska stranica i udruženje građana koji dijele vrijednosti nadahnute kršćanskim humanizmom. CitizenGO ne pripada niti jednoj političkoj stranci, niti je vjerska organizacija. Osnovna područja našeg rada su: poticati svjesno sudjelovanje građana u politici, braniti dostojanstvo i prava svakog pojedinca i obitelji te braniti vrijednost života. Aktivni smo u cijelom svijetu, na 11 jezika: hrvatskom, francuskom, madžarskom, nizozemskom, njemačkom, poljskom, portugalskom, ruskom, slovačkom, španjolskom i talijanskom. Pravno gledano, CitizenGO je zaklada na čelu s Odborom i predsjednikom Ignaciom Arsuagom. Više informacija o CitizenGO-u možete saznati ovdje.
Jedina obveza koja dolazi sa statusom CitizenGO člana je članarina, (mjesečni financijski doprinos) zahvaljujući kojoj podmirujemo troškove poslovanja, kampanja i aktivnosti. Vaš financijski doprinos možete prekinuti u svakom trenutku.
CitizenGO je zaklada upisana u registar zaklada Kraljevine Španjolske pod brojem 1582. Porezni broj CitizenGO zaklade je N.I.F. G-86736998. Naš Statut je javan, a možete ga preuzeti i konzultirati na sljedećoj poveznici.
Ako postanete član pomoći ćete nam razvijati naš rad, slobodno i neovisno. Također, mjesečne donacije nam omogućavaju planiranje rada i ostvarenje aktivnosti koje zahtijevaju financijsku sigurnost za uspješnu provedbu.
Nikakve. Sve naše aktivnosti financirane su isključivo donacijama članova te jednokratnim, povremenim donacijama naših podupiratelja i simpatizera. Ne primamo nikakve subvencije niti iza nas stoje tvrtke i korporacije. Potpuno smo neovisni, zahvaljujući našim članovima i donatorima.

Ako živite u Španjolskoj možete ostvariti poreznu olakšicu. Nadalje, prema poreznim stručnjacima Europskog centra za zaklade i mreže Transnational Giving Europe (TGE) (Vidi studiju: "Prekogranično oporezivanje filantropije u Europi nakon Pesche i Stauffera - od granične zatvorenosti do slobodnog kretanja?", Francuska, Italija, Njemačka, Poljska, Belgija i Češka ugradile su odredbu Europske unije koja omogućava porezne olakšice za donacije izvan matične zemlje (pogledaj poglavlje 5.1, str. 28. studije).

Dakle, ako živite u jednoj od spomenutih zemalja (Njemačka, Italija, Francuska, Poljska, Belgija i Češka) za donaciju CitizenGO zakladi (organizaciji društvene dobrobiti sa sjedištem u Španjolskoj) možete ostvariti pravo na poreznu olakšicu sukladno zakonima zemlje u kojoj živite.

Neovisno o navedenom, savjetujemo vam da u razgovoru s poreznim stručnjacima saznate više o mogućim poreznim olakšicama na koje možete imati pravo zahvaljujući vašim donacijama CitizenGO-u.

CitizenGO je mala organizacija koja umrežava veliki broj građana. Imamo mali, ali vrlo učinkovit i stručan tim koji radi s velikim entuzijazmom na razvoju različitih kampanja. Naši nevjerojatni volonteri nam pomažu u cijelom svijetu. Naši poslovni rashodi predstavljaju manje od 20% ukupnih prihoda. Preostali iznos u potpunosti je namijenjen razvoju naših aktivnosti. Svaki povremeni doprinos ili jednokratna donacija, koliko god bila mala, bit će pretvorena u aktivnost i rezultat.
Zbog administrativnih i računovodstvenih razloga to nije moguće. Međutim, kao što smo već napomenuli, naša je struktura vrlo mala i 80% naših prihoda je uloženo u aktivnosti i konkretne kampanje.
Kao CitizenGO član primat ćete obavijesti o aktivnostima i kampanjama na vašu e-mail adresu. Možete nas posjetiti na našoj internetskoj stranici: Citizengo.org/hr i pratiti nas putem Twittera i Facebooka.
Vrlo jednostavno. Popunite ovaj obrazac ili zatražiti trajni nalog u vašoj banci na sljedeći broj računa: IBAN: HR 21 2340 0091 1700 14 82 1
Naziv:FUNDACION CITIZENGO
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Sjedište:Paseo de La Habana 200; 28036 Madrid; Španjolska (zajedničko za sve zemlje);
Naziv i adresa banke: Privredna banka Zagreb d.d.; Radnička cesta 50; 10000 Zagreb
Možete koristiti obje metode plaćanja. Prilikom prijave izaberite oblik plaćanja koji Vam najbolje odgovara. Donirati možete:
  1. trajnim nalogom koji u bilo kojem trenutku možete obustaviti ili promijeniti iznos. Promjene o trajnom nalogu možete zatražiti i na sljedećim e-mail adresama: citizengo@citizengo.org ili hrvatski@citizengo.org
  2. IBAN: HR 21 2340 0091 1700 14 82 1
    Naziv:FUNDACION CITIZENGO
    SWIFT CODE: PBZGHR2X
Radi smanjenja administrativnih troškova preporučamo minimalnu mjesečnu članarinu u iznosu od 35 kn koja se plaćaju početkom mjeseca.
Kako bismo smanjili administrativne troškove preporučujemo minimalnu mjesečnu članarinu u iznosu od 25 kuna. O datumu uplate odlučujte sami prilikom ugovaranja trajnog naloga. Naša je preporuka početkom mjeseca kad se plaćaju sve naknade, osobito jer se time umanjuje administrativna naknada.
Za sve izmjene podataka ili iznosa donacije kontaktirajte nas na e-mail adresu: hrvatski@citizengo.org ili putem Facebooka.
Jednostavno je i brzo. Pošaljite nam e-mail na adresu: hrvatski@citizengo.org ili putem Facebooka.
Da, postoji mnogo načina na koje možemo surađivati, najučinkovitiji je - postanite volonter.
Svi koji žele mogu financijski poduprijeti rad CitizenGO-a jednokratnom donacijom jedino što je potrebno učiniti je upisati željeni iznos na sljedećoj poveznici..
Na sljedećoj pozivnici možete vidjeti kako točno ispuniti opću uplatnicu. Kliknite OVDJE.
Molim Vas kontaktirajte nas putem CitizenGO kontakt forme.. Rado ćemo razgovarati s Vama.