Želim surađivati sa CitizenGO

Zajedno možemo uspjeti!
Donirajte. Pomozite nam u obrani života, obitelji i ljudske slobode.

Ukoliko se radije služite PayPalom, možete donirati klikom na jedan od ovih gumba

Česta pitanja FAQ

CitizenGO je web stranica i udruženje građana posvećenih različitim vrijednostima inspiriranim kršćanskim načelima. Ne pripada niti jednoj političkoj stranci i niti sekta. Naše glavno područje rada je: svijesno sudjelovanje građana u politici, dostojanstvo i pravo pojedinaca i obitelji, i životnih vrijednosti. Razvijamo naše aktivnosti diljem svijeta preko slijedećih jezika: engleski, španjolski, portugalski, francuski, njemački, talijanski i poljski. Pravno, CitizenGO je zaklada i ima Odbor na čelu s predsjednikom Ignaciom Arsuagom. Naći ćete više informacija o CitizenGO ovdje.
Jedina obveza koja dolazi sa statusom CitizenGO člana je mjesečni financijski doprinos za CitizenGO zakladu kako bi mogli podmiriti troškove poslovanja i širenja kampanje i aktivnosti. Možete se odjaviti kada god želite.
CitizenGO je španjolska zaklada propisno upisana u španjolskom registru zaklada pod brojem 1582 i poreznim brojem (oib) N.I.F. G-86736998. Naš Statut je javan i možete ga preuzeti i savjetovati se na sljedećem linku.
Ako postanete član pomoći ćete nam u širenju građanskog aktivizma te društvene osvještenosti o dostojanstvu svakog pojedinca kao i pravima koja iz njega izlaze. Redovite mjesečne donacije nam omogućavaju slobodno i neovisno planiranje i izvršavanje posla.
Nema ih. Sve CitizenGO aktivnosti su isključivo financirane donacijama njegovih članova i prigodnim donacijama ili donacijama onih koji nas simpatiziraju. Ne primamo subvencije niti službene donacije bilo kojeg tipa. Iza nas ne stoji tvrtka ili korporacija. Potpuno smo neovisni zahvaljujući našim članovima i donatorima.

Ako živite u Španjolskoj možete ostvariti poreznu olakšicu. Nadalje, prema poreznim stručnjacima Europskog centra za zaklade i mreže Transnational Giving Europe (TGE) (Vidi studiju: "Prekogranično oporezivanje filanotropije u Europi nakon Pesche i Stauffera - od granične zatvorenosti do slobodnog kretanja?", Francuska, Italija, Njemačka, Poljska, Belgija i Češka Republika ugradile su odredbu Eurpske unije koja omogućava porezne olakšice za donacije izvan matične zemlje (pogledaj poglave 5.1, str. 28. studije).

To znači, ako živite u jednoj od spomenutih zemalja (Njemačka, Italija, Francuska, Poljska, Belgija i Češka Republika) za donaciju CitizenGO zakladi (organizaciji društvene dobrobiti sa sjedištem u Španjolskoj) možete ostvariti pravo na poreznu olakšicu sukladno zakonima zemlje u kojoj živite.

Neovisno o navedeneom, savjetujemo vam da u razgovoru sa poreznih stručnjacima saznate više o mogućim poreznim olakšicama na koje možete imati pravo zahvaljujući vašim donacijama CitizenGO-u.

Iako je CitizenGO velika mreža volontera, u organizacijskom smislu je mala mreža. Iako ga vodi malen tim, profesionalano i s velikim entuzijazmom razvijamo kampanje naših korisnika. Od ključnog su značaja brojni volonteri iz svih djelova svijeta, koji nam svakodnevno pomažu u ostvarenju ciljeva. Operativni troškovi predstavljaju manje od 20% našeg dohotka. Ostatak je u cijelosti posvećen razvoju naših aktivnosti, osiguravajući da svaka donacija, svaki preiodični primljeni doprinos, koliko god bio malen, bude pretvoren u aktivnost i rezultat.
To niije moguće, zbog administrativnih i računovodstvenih razloga. Ali, kao što smo prethodno rekli, naša struktura je vrlo mala i 80% našeg prihoda se integrirano investira u aktivnosti i konkretne kampanje.
Kao CitizenGO član primat ćete periodične obavijesti o aktivnostima i kampanjama preko Vašeg maila. Također možete posjetiti našu web stranicu: CitizenGO.org Citizengo.org i pratiti nas putem Twittera Twitter: @citizengo i Facebook:
Možete koristiti obje metode plaćanja. Prilikom prijave možete izaberiti oblik plaćanja koji Vam najbolje odgovara. Donirati možete:
-trajnim nalogom koji u bilo kojem trenutku obustaviti ili promjeniti iznos. Promjene o trajnom nalogu možete zatražiti i na sljedećem e-mailu: citizengo@Citizengo.org.
-općom uplatnicom na IBAN: HR 21 2340 0091 1700 14 82 1
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Radi smanjenja administrativnih troškova preporučamo minimalnu mjesečnu članarinu u iznosu od 35 kn koja se plaćaju početkom mjeseca.
Možete nas kontkatirati putem kontakt forme ili pozivom na broj +34.91.353.01.47.
Jednostavno je i brzo. Pošaljite nam e-mail na adresu: citizengo@citizengo.org ili pozivom na broj +34.91.353.01.47 i zatražiti da otkažemo Vaš račun.
Da. Sa CitizenGO-om možete surađivati na različite načine. Najučinkovitiji je - postanite volonter.
Svi koji to žele mogu financijski poduprijeti rad CitizenGO-a, jedino što trebate učiniti je upisati željeni iznos. To možete učiniti klikom na ovom linku. linku.
Molim Vas kontaktirajte nas putem CitizenGO kontakt forme.. Rado ćemo razgovarati s Vama.