Ne oduzimajte ovoj djevojčici pravo na liječenje!

Još jedno dijete u čijem je najboljem interesu smrt!

Ne oduzimajte ovoj djevojčici pravo na liječenje!

244.215 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 500.000 potpisa.

11. rujna 2019.

U ponedjeljak, 9. rujna započelo je saslušanje na kojem će biti odlučeno hoće li Tafidi Raqeeb biti dopušteno liječenje u Italiji.

Odličan pravni tim koji zastupa Tafidu služi se argumentima prava na slobodu kretanja i liječenja u inozemstvu svih građana Europske Unije. Upozorili su i na propuste koji su napravljeni prilikom spriječavanja Tafidinog transfera u Italiju kao i na diskriminatorno ponašanje bolnice koja preferira engleski zdravstveni sustav naspram talijanskog.

Svi doktori se slažu kako Tafida ne trpi bolove te transfer u Italiju za nju ne predstavlja rizik a odvjetnici su istaknuli mišljenje stručnjaka liječnika kako bi Tafida u sadašnjem stanju mogla živjeti i sljedećih 20 godina i bez terapija.

Unatoč tome bolnica vrlo dramatično pokušava uvjeriti sve, uključujući i medije, u beznadnost Tafidinog slučaja.

Istovremeno, nije uspjela odgovoriti na vrlo važne argumente koje su Tafidni odvjetnici iznijeli o kršenju prava na putovanje koje Tafida ima kao građanka Europske Unije kao i na činjenicu da je način odlučivanja bolnice u ovom slučaju bio pun propusta i vrlo vjerojatno nezakonit.

18. srpnja 2019.

Tafida Raqeeb, petogodišnja britanska djevojčica je u veljači ove godine završila u bolnici nakon teškog moždanog krvarenja (AVM) koje je uzrokovalo srčani i respiratorni zastoj.

Liječnici King’s College bolnice u koju je Tafida primljena više su puta pripremali roditelje na njenu smrt te im govorili kako joj je mozak mrtav i da započnu s pripremama za sprovod. Osim toga su im u nekoliko navrata predlagali uklanjanje aparata za održavanje života što su roditelji odbili.

U sljedećim mjesecima mala Tafida je počela davati sitne znakove oporavka, kao što su otvaranje očiju i pokreti usana te je premještena u bolnicu Royal London.

Tamo je podvrgnuta traheotomiji a roditelji su obaviješteni kako bi uskoro oporavak mogla nastaviti u vlastitom domu. Međutim djevojčica se u narednim mjesecima suočila s nizom komplikacija. Tijekom tog vremena liječnici su neprestano ponavljali roditeljima kako će Tafida umrijeti. Međutim ona se nastavila boriti i njezino bi se stanje svaki put stabiliziralo.

Unatoč tome, krajem lipnja bračni par Raqeeb je pozvan na polusatni razgovor s medicinskim osobljem koje ih je obavijestio kako su odlučili definitivno okončati Tafidin život uklanjanjem aparata za održavanje života. Ako se roditelji tome usprotive slijedi sudski spor.

I tako je bitka započela.

Istovremeno je talijanska bolnica Gaslini u Genovi objavila je svoju spremnost da preuzme brigu o Tafidi. Međutim, roditeljima nije dozvoljeno premjestiti djevojčicu u talijansku bolnicu koja joj nudi njegu i liječenje.

Stoga molimo sve uključene institucije i vlasti da poštuju pravo Tafidinih roditelja da slobodno izaberu skrb i zdravstvenu potporu kojoj će povjeriti najbolje interese svoje kćeri.

Samo totalitarni režimi odlučuju tko ima pravo živjeti a tko umrijeti i uskraćuju roditeljima pravo i dužnost za brigu i zdravlje svojega djeteta.

Država nije vlasnik djece! Niti jedan roditelj ne bi trebao biti u situaciji da se mora boriti s državom za pravo svog djeteta da primi privatno plaćen liječnički tretman koji mu može spasiti život.

To što jedna bolnica ne želi liječiti dijete ne daje joj pravo da spriječi druge liječnike da joj pomognu.

Tražite Royal London bolnicu da oslobodi Tafidu i pruži joj priliku za život.

Otkad se razboljela u veljači 2019. Tafida Raqeeb prkosi čestim predviđanima liječnika o svojoj neminovonoj smrti i nastavlja se boriti za život.

Provedene ispitivanja i analize pobijaju dijagnozu moždane smrti djevojčice koja reagira na vanjske podražaje a neovisni stručnjaci čije su mišljenje roditelji tražili poručili su kako je oporavak od moždanih oštećenja dugotrajan te kako bi se Tafidino stanje u sljedećih godinu dana moglo značajno popraviti.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Release Tafida Raqeeb

Since she fell ill in February 2019, Tafida Raqeeb has defied the doctors’ frequent predictions of her imminent death and continues to fight for her life.
Tafida is not brain dead; she has been diagnosed as being in a deep coma.

Patients who have suffered a brain injury often take a long time to emerge from a coma. To prevent Tafida’s parents from obtaining treatment which may lead to her recovery unconscionable decision.

It appears as though your hospital has not made any attempt at entering into any form of mediation process with this family but has instead adopted a confrontational and insensitive approach.

While you may not wish to treat this little girl you do not have the right to prevent her parents from seeking alternative treatment at another medical facility which enjoys an excellent reputation.

We are therefore calling on you not to waste valuable resources on a protracted court battle from which there are rarely any winners and drop your resistance to Tafida’s transfer. Please allow her to continue to receive the life-saving medical care she needs.

---

Otkad se razboljela u veljači 2019. TafidaRaqeeb prkosi čestim predviđanjima liječnika o neminovnoj smrti i boriti za život.

Njen mozak nije mrtav već joj je dijagnosticirana joj je duboka koma.

Pacijentima koji pate od ozljede mozga često je potrebno mnogo vremena kako bi izašli iz kome.

Nesavjesna je odluka kojom želite spriječiti Tafidine roditelje da dobiju tretman koji može dovesti do oporavka ove djevojčice. Čini se da vaša bolnica postupila konfrontacijski i neosjetljivo umjesto da je pokušala naći dogovor s obitelji.

Iako možda ne želite liječiti ovu djevojčicu, nemate pravo spriječiti njezine roditelje da traže alternativni tretman u drugoj medicinskoj ustanovi koja uživa izvrsnu reputaciju.
Stoga vas pozivamo da ne trošite vrijedne resurse na dugotrajnu sudsku bitku iz koje rijetko postoje pobjednici i prestanete se odupirati Tafidinom premještaju.

Dopustite Tafidi da nastavi primati zdravstvenu skrb koja joj je potrebna.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

244.215 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 500.000 potpisa.