Petíció a nagyhatalmakhoz

siker

74 574 people have signed.

Kedves Támogatók!

Örömmel tudatjuk Önökel, hogy Saeed Abedini pásztort szabadon engedték több mint három év után az USA és Irán közti fogolycsere következtében.

Köszönjük, hogy hallatták a hangjukat az érdekében!

Szeretettel:

A CitizenGO csapata
2016.01.16.

További információ:

---------------------------------------------------------------

Három évvel ezelőtt egy keresztény lelkipásztor, Saeed Abedini, Iránba utazott egy árvaház építése céljából. Nemsokkal a megérkezése után letartóztatták, és azóta is börtönben ül. Saeed Abedini mellesleg az Egyesült Államok állampolgára. Saeed tiszteletes bűne: keresztény.

Saeed tiszteletes az iszlámról áttért keresztény. Az iráni kormány jelenleg nemzetbiztonsági kockázatnak tartja, mivel korábban házaknál prédikált és fiatalokat térített a keresztény hitre.

Saeed Abedini már több, mint két és fél éve ül börtönben, a családjától elszakítva. A lelkipásztor emberi jogairól teljes mértékben megfeledkeztek a világ vezetői, miközben Iránnal a nukleáris fegyverkezésről tárgyaltak!

2013-ban Saeed tiszteletest áthelyezték Irán legszigorúbb börtönébe, a Rajai Shahr börtönbe. Szakértők szerint a börtön túlzsúfolt, embertelen, és gyakran halnak meg ott a fogvatartottak. Ha Saeed tiszteletes nem szabadul ki hamarosan, nem biztos, hogy megéli büntetésének felfüggesztését vagy eltörlését.

Július 14-én Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy megegyeztek Iránnal az atomfegyvereket illetően. Az alkuban nem szerepelt Saeed Abedini szabadon engedése.

A nemzetközi közösség a napokban értékeli ezt az egyezményt. Írja alá a világ vezetőinek címzett petíciónkat, amelyben az egyezmény elfogadásának feltételeként kérjük Saeed Abedini szabadon engedését!

Irán nem börtönözhet be keresztényeket következmények nélkül. Irán elsők között van az emberi jogokat sértő országok listáján. Számtalan vallásos embert tartanak fogva keresztény hitükért.

Saeed tiszteletes beteg. Ha nem jut megfelelő gyógyszerekhez, nem éli túl a börtönt.

Kérjük, segítsen Ön is az emberi jogok nyilvánvaló csorbításának megfékezésében!

Iránnak felelősséget kell vállalnia megannyi bebörtönzött keresztény életéért, akiket hasonló körülmények között ítéltek el és tartanak fogva.

This petition is...

Victory!

Save Pastor Saeed Abedini! Engedjék szabadon Saeed Abedini-t!

Tisztelt Nagyhatalmak,

A nemzetközi közösség pillanatnyilag az Iránnal kötött nukleáris egyezményre figyel. Az atomprogramra nem mondhatnak igent addig, amíg Saeed Abedini, és a hozzá hasonló keresztények ki nem szabadulnak a börtönből.

Irán az elsők között szerepel azon országok között, amelyek semmibe veszik az emberi jogokat. Számos olyan vallásos embert börtönöztek be, akik egyetlen bűne kereszténységük.

Saeed Abedini, az amerikai állampolgárságú keresztény lelkész, férj és apa, több mint két és fél éve ül Irán egyik börtönében hamis vádak miatt. Irán kormánya „nemzetbiztonsági kockázatként” említi őt. Bizonyítékok nélkül vádolják keresztény „házicsoportok” létrehozásával és fiatalok keresztény hitre térítésével.

Saeed tiszteletes férj, két gyermek édesapja. Jelentések szerint Irán legkegyetlenebb börtönében, a Rajai Shahr börtönben tartják fogva embertelen körülmények között.

Fogvatartása egyértelműen sérti az emberi jogokat, és kérjük Önöket, hogy lépjenek fel védelmében. Iránnak felelnie kell az életéért, és mindazon keresztények életéért, akiket hozzá hasonlóan ítéltek halálra hamis vádak alapján.

A nemzetközi közösségnek most lehetősége van az Iránnal kialkudott atomprogram módosítására, szükség esetén elutasítására. Kérjük, hogy Saeed Abedini szabadon engedése legyen az alku része!

-------------------------------

Dear World Leaders,

The global community, and particularly the government of the United States, is currently considering a nuclear deal with the Islamic Republic of Iran. This deal is impossible until individuals like Saeed Abedini are freed.

Iran ranks in the top percentage of human rights violators among all nations in the world. They have countless religious prisoners whose only crime committed is being a Christian.

Saeed Abedini, an American, Christian Pastor, husband, and father, has been imprisoned for over 1000 days in Iran on false charges. The Iranian Government refers to him as being a “national security risk” based on allegations that were presented without proof that Pastor Saeed contributed to the start of hundreds of home churches and helped young Muslims convert to Christianity.

Pastor Saeed is a husband and father of two children. He is reported to be held in deadly conditions in Iran’s toughest prison, Rajai Shahr.

This is a clear violation of human rights and we call on you to fight for this man’s life. Iran must be held accountable for this man’s life and the lives of countless other Christians given similar death sentences on false accusations.

The global community has the opportunity to review the nuclear deal reached with Iran and reject it, if necessary. Please ensure that the deal is rejected until Pastor Saeed's release is secured as part of the deal.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]

Írja alá most

74 574 people have signed.