Ne fogadják el az EP-képviselők a nem létező 'abortuszhoz való' jogot propagáló jelentést!

PETÍCIÓ

010 000
  6 972

6 972 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 10 000 aláírást.

Az élethez való joggal szembemenő, csúsztatásokkal teli jelentésről fognak szavazni az európai parlamenti képviselők 2019. január 16-án. A jelentés beterjesztője a spanyol Josep Maria Terricabras, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke. Petíciónkban arra kérjük az európai parlamenti képviselőket, hogy ne fogadják el jelen formájában a jelentést.

A jelentés szerint az Európai Parlament

(...)

"F. mivel a tagállamok eltérő politikái és jogi szabályozása miatt az Unióban a nők között egyenlőtlenség áll fenn az abortuszhoz való jog tekintetében;"

(...)

"23.  támogatja a 2017 során egyes tagállamokban a szexuális és reproduktív egészségügyi jogokkal kapcsolatos visszalépés elleni tiltakozásul szervezett tüntetéseket, valamint a szexuális zaklatási ügyek erőteljes médiavisszhangját; határozottan állítja, hogy a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok, köztük a biztonságos és legális abortusz megtagadása a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak formájának minősül; megismétli annak fontosságát, hogy a nők és a lányok rendelkezhessenek testük és szexuális életük felett, arra ösztönzi az uniós tagállamokat, hogy tegyenek hatékony lépéseket a nők szexuális és reproduktív jogainak tiszteletben tartása és védelme érdekében, beleértve a polgári, politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális jogokat, így többek között a testi épséghez, az egészséghez, a kínzástól és az embertelen bánásmódtól való mentességhez való jogot, a magánélet védelmét, az egyenlőséget és a megkülönböztetésmentességet; hangsúlyozza e tekintetben, hogy a fogyatékossággal élő személyeket a többiekkel azonos módon megilletik az alapvető jogok; felhív valamennyi tagállamot, hogy szavatolják az átfogó szexuális nevelést, valamint a nők családtervezéshez és a reproduktív és szexuális egészséggel kapcsolatos szolgáltatások teljes köréhez való gyors hozzáférését, beleértve a korszerű fogamzásgátlási módszereket és a biztonságos és legális abortuszt; megjegyzi, hogy ez magában foglalja az e jogokat sértő törvények, politikák és gyakorlatok eltörlését, valamint a meglévő védelmi szint csökkentésének megelőzését; kitart amellett, hogy az Uniónak szerepet kell játszania e kérdések tudatosításában és a bevált gyakorlatok előmozdításában;"

A jelentés kritikus pontjai tévedéseken és tudatos csúsztatásokon alapulnak:

"támogatja a 2017 során egyes tagállamokban a szexuális és reproduktív egészségügyi jogokkal kapcsolatos visszalépés elleni tiltakozásul szervezett tüntetéseket"

TÉNYLEG támogatandók?

Vallásgyalázás abortusztablettával a budapesti Lengyel Nagykövetség előtti abortuszpárti tüntetésen

CSÚSZTATÁS: "mivel a tagállamok eltérő politikái és jogi szabályozása miatt az Unióban a nők között egyenlőtlenség áll fenn az abortuszhoz való jog tekintetében;"

VALÓJÁBAN: Nem létezik abortuszhoz való jog. Egy nemzetközi, kötő erejű dokumentum sem állapít meg ilyen jogot. Az abortusz kérdése (egészségügy), az oktatásügy, illetve a családügy is tagállami kompetenciába tartozik, nincs jogalapja az Uniónak abba beleszólni.

CSÚSZTATÁS: "a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok, köztük a biztonságos és legális abortusz megtagadása"

VALÓJÁBAN: Az abortusz nem tartozik a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok közé. Nincs köze a reproduktív egészséghez, nem gyógyít, célja a magzat életének kioltása.

CSÚSZTATÁS: "köztük a biztonságos és legális abortusz"

VALÓJÁBAN: Biztonságos abortusz nem létezik. Minden abortusz során életét veszti egy ártatlan, fejlődő ember. Az ő számára egyféle abortusz sem biztonságos. Továbbá a legális abortusz is súlyos lelki következményekkel jár, illetve testi következmények is felmerülhetnek az anyára vonatkozóan is. Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy "a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg", ezért egy magyar európai parlamenti képviselő sem szavazhatja meg a fenti jelentést jelen formájában anélkül, hogy szembe ne menne az Alaptörvénnyel.

CSÚSZTATÁS: "a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok, köztük a biztonságos és legális abortusz megtagadása a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak formájának minősül;"

VALÓJÁBAN:  Az abortusz amellett, hogy kioltja egy ártatlan ember életét, az anyát is sérti. Segítsen nekik a társadalom, ne pedig egy pusztító és önpusztító, lélekromboló procedúrát ajánljon fel számukra! Nemcsak egy gyermeket, de egy anyát is megmentünk, ha segítünk neki, és eltántorítjuk őt az abortusztól.

CSÚSZTATÁS: "a nők és a lányok rendelkezhessenek testük és szexuális életük felett"

VALÓJÁBAN: Kizárja a szülők lehetőségét, hogy ne engedjék pl., hogy 10 éves kislányuk szexuális életet éljen. Ráadásul miközben még egy vakbélműtéthez is hozzá kell járulnia a szülőnek, e pont célja az, hogy a szülők tudta nélkül is abortuszt végezhessenek egy kiskorún.

CSÚSZTATÁS: "felhív valamennyi tagállamot, hogy szavatolják az átfogó szexuális nevelést,"

VALÓJÁBAN: A WHO által támogatott szexuális nevelés európai irányelvei szerint a gyermekeket a következőkről kellene tanítani:

>>> 0-4 éves korban: „élvezet és örömszerzés a saját test érintésével, kora gyermekkori maszturbáció”, „jog a nemi azonosság tisztázásához”
Szülőként joggal aggódhatnánk, tudván, hogy gyermekünk éppen egy a fentieket magában foglaló óvodai foglalkozáson vesz részt!
>>> 4-6 éves korban: „élvezet és öröm a saját test érintésével, kora gyermekkori maszturbáció”, „azonos neműek közti barátság és szerelem”
>>> 6-9 éves korban: „élvezet és öröm a saját test érintésekor (maszturbáció/öningerlés)”
>>> 9-12 éves korban: „a nemi identitás és a biológiai nem közti különbség”

CSÚSZTATÁS: "megjegyzi, hogy ez magában foglalja az e jogokat sértő törvények, politikák és gyakorlatok eltörlését,"

VALÓJÁBAN: Az EU-nak nincs joga a helyi életpárti törvények eltörlésére hívni! Az abortusz kérdése valójában tagállami hatáskörbe tartozik. Továbbá semmilyen kötő erejű nemzetközi egyezményben nincs emberi jogként azonosítva.

Kérjük, csatlakozzon sürgős és fontos petíciónkhoz! Kérjük együtt az európai parlamenti képviselőinket, hogy a fentieket megfontolva ne fogadják el jelenlegi formájában a fenti jelentést 2019. január 16-án!

Köszönjük!

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Ne fogadják el a nem létező 'abortuszhoz való' jogról szóló jelentést!

Tisztelt Európai Parlament Képviselők!

2019. január 16-án fognak szavazni Strasbourgban arról a jelentésről, amely az alapjogok 2017-es Európai Uniós helyzetéről szól.

A jelentés szerint az Európai Parlament

(...)

"23.  támogatja a 2017 során egyes tagállamokban a szexuális és reproduktív egészségügyi jogokkal kapcsolatos visszalépés elleni tiltakozásul szervezett tüntetéseket, valamint a szexuális zaklatási ügyek erőteljes médiavisszhangját; határozottan állítja, hogy a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok, köztük a biztonságos és legális abortusz megtagadása a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak formájának minősül; megismétli annak fontosságát, hogy a nők és a lányok rendelkezhessenek testük és szexuális életük felett, arra ösztönzi az uniós tagállamokat, hogy tegyenek hatékony lépéseket a nők szexuális és reproduktív jogainak tiszteletben tartása és védelme érdekében, beleértve a polgári, politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális jogokat, így többek között a testi épséghez, az egészséghez, a kínzástól és az embertelen bánásmódtól való mentességhez való jogot, a magánélet védelmét, az egyenlőséget és a megkülönböztetésmentességet; hangsúlyozza e tekintetben, hogy a fogyatékossággal élő személyeket a többiekkel azonos módon megilletik az alapvető jogok; felhív valamennyi tagállamot, hogy szavatolják az átfogó szexuális nevelést, valamint a nők családtervezéshez és a reproduktív és szexuális egészséggel kapcsolatos szolgáltatások teljes köréhez való gyors hozzáférését, beleértve a korszerű fogamzásgátlási módszereket és a biztonságos és legális abortuszt; megjegyzi, hogy ez magában foglalja az e jogokat sértő törvények, politikák és gyakorlatok eltörlését, valamint a meglévő védelmi szint csökkentésének megelőzését; kitart amellett, hogy az Uniónak szerepet kell játszania e kérdések tudatosításában és a bevált gyakorlatok előmozdításában;"

A jelentés kritikus pontjai csúsztatásokon és tévedéseken alapulnak:

TÉNYLEG támogatandók?

VALÓJÁBAN: Nem létezik abortuszhoz való jog. Egy nemzetközi, kötő erejű dokumentum sem állapít meg ilyen jogot. Az abortusz kérdése (egészségügy), az oktatásügy, illetve a családügy is tagállami kompetenciába tartozik, nincs jogalapja az Uniónak abba beleszólni.

CSÚSZTATÁS: "a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok, köztük a biztonságos és legális abortusz megtagadása"

CSÚSZTATÁS: "köztük a biztonságos és legális abortusz"

CSÚSZTATÁS: "a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos szolgáltatások és jogok, köztük a biztonságos és legális abortusz megtagadása a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak formájának minősül;"

CSÚSZTATÁS: "a nők és a lányok rendelkezhessenek testük és szexuális életük felett"

VALÓJÁBAN: Kizárja a szülők lehetőségét, hogy ne engedjék pl., hogy 10 éves kislányuk szexuális életet éljen. Ráadásul miközben még egy vakbélműtéthez is hozzá kell járulnia a szülőnek, e pont célja az, hogy a szülők tudta nélkül is abortuszt végezhessenek egy kiskorún.

CSÚSZTATÁS: "felhív valamennyi tagállamot, hogy szavatolják az átfogó szexuális nevelést,"

VALÓJÁBAN: A WHO által támogatott szexuális nevelés európai irányelvei szerint a gyermekeket a következőkről kellene tanítani:

>>> 9-12 éves korban: „a nemi identitás és a biológiai nem közti különbség”

CSÚSZTATÁS: "megjegyzi, hogy ez magában foglalja az e jogokat sértő törvények, politikák és gyakorlatok eltörlését,"

VALÓJÁBAN: Az EU-nak nincs joga a helyi életpárti törvények eltörlésére hívni! Az abortusz kérdése valójában tagállami hatáskörbe tartozik. Továbbá semmilyen kötő erejű nemzetközi egyezményben nincs emberi jogként azonosítva.

Kérjük, a fentieket megfontolva ne fogadja el jelenlegi formájában az idézett jelentést 2019. január 16-án!

Köszönjük szépen előre is az élet mellett tett voksát!

Üdvözlettel:
[az Ön neve]