Szabadságot Asia Bibinek!

siker

155 223 people have signed.

Újabb esély Asia Bibi megmentésére

Azok, akik régebb óta közösségünk tagjai, sokat hallhattak Asia Bibiről. A CitizenGO megalapítása óta rengeteg energiát fordít annak a keresztény asszonynak a megmentésére, akit istenkáromlás hamis vádja miatt ítéltek halálra Pakisztánban, és tartanak évek óta börtönben arra várva, hogy az ítélet jogerős legyen.

Asia Bibi sorsa jelentős fordulóponthoz érkezhet. Lehetőség van rá, hogy az Európai Parlament hivatalosan járjon el a többgyermekes édesanya érdekében.

Tizennégy képviselő, köztük a magyar Hölvényi Görgy, írásbeli nyilatkozatot nyújtott be az ügyben. Amennyiben az európai parlamenti képviselők abszolút többsége (több mint 50%-a) aláírja a nyilatkozatot, hivatalosan arra kérik az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, Federica Mogherinit, hogy tegyen meg minden politikai és diplomáciai lépést Asia Bibi szabadon bocsátása érdekében. Továbbá, hogy fontolja meg a vallásszabadság tiszteletben tartásáról szóló kötelező erejű záradék beillesztését a harmadik országokkal kötött megállapodásokba, és aktívan ellenezze az istenkáromlást büntető szigorú törvényeket.

Különféle politikai csoportokhoz tartozó európai parlamenti képviselők nyújtották be a dokumentumot, melyet a szükséges 367-ből 279 képviselő írt alá eddig. A határidő augusztus 25.

A pakisztáni keresztények helyzete egyre nehezebb. Asia Bibi újabb és újabb fenyegetéseket kap, a közelmúltban iszlamista csoportok arra szólították föl a pakisztáni kormányt, hogy végezze ki őt. Bár a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy új tárgyalást ír ki Asia Bibi ügyében, ennek az időpontja egyre bizonytalanabb.

Tehát most van itt az ideje, hogy cselekedjünk!

A CitizenGO közössége évek óta fáradozik Asia Bibi megmentésén. Petícióink mellett kiadtuk a "Szabadságot Asia Bibinek" című dokumentumfilmet, két nemzetközi kongresszust tartottunk (Mi is a Názáreti követői vagyunk: WeAreN2015/2016), meglátogattuk Asia Bibi családját Pakisztánban és megszerveztük családjának a találkozását a pápával. Most, úgy tűnik, látjuk a fényt az alagút végén.

Arra kérjük az EP-képviselőket, álljanak ki Asia Bibi és a pakisztáni keresztények mellett.

Nekünk csak egy aláírás. A képviselőknek csak egy aláírás. Asia Bibinek, és a pakisztáni keresztényeknek az élete múlhat rajta.

-------------------------

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Rövidfilm Asia Bibiről magyar felirattal:

https://www.youtube.com/watch?v=uvwRkuY5Lqg (itt be kell kapcsolni a magyar feliratot)

This petition is...

Victory!

Szabadságot Asia Bibinek

Az európai parlamenti képviselők figyelmébe

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Azért írok Önnek, hogy megkérjem, írja alá a pakisztáni vallásszabadság előmozdításával és az igazságtalanul fogva tartott Asia Bibi szabadon bocsátásával kapcsolatos írásbeli nyilatkozatot.

A nyilatkozat arra hívja föl az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselőjének a figyelmét, hogy tegyen meg minden politikai és diplomáciai lépést Asia Bibi szabadon bocsátása érdekében, fontolja meg a vallásszabadság tiszteletben tartásáról szóló kötelező erejű záradék beillesztését a harmadik országokkal kötött megállapodásokba, és aktívan ellenezze az istenkáromlást büntető szigorú törvényeket.

Ahogy Ön is tisztában lehet vele, a vallási tolerancia Pakisztánban tovább romlott az elmúlt évben.

Ezért arra kérem, írja alá ezt a nyilatkozatot, esélyt adva Asia Bibi szabadulására, és a pakisztáni vallási kisebbségek helyzetének javulására.

Köszönöm szépen, hogy megfontolja kérésem.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]

Írja alá most

155 223 people have signed.