Żądanie usunięcia spektaklu "Kariera Nikodema Dyzmy", a przynajmniej sceny promującej satanizm

Adresat/Adresaci petycji: Sz. P. Jakub Biegaj

803 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 1.000 podpisów.

Teatr Syrena wystawia spektakl "Kariera Nikodema Dyzmy" w formie musicalu. Układy choreograficzne są przesycone erotyzmem, jednak druga część zaczyna się od prawdziwego show erotyczno - satanistycznego z niedwuznacznym zwracaniem się do szatana poprzez gesty, tekst i śpiew. Teatr powinien promować kulturę a nie wpisywać się w walkę o dusze i umysły, często bardzo młodych widzów. Dlatego zwróćmy się do dyrektora teatru Jakuba Biegaja o usunięcie tego spektaklu, a przynajmniej sceny otwierającej drugi akt, otwarcie promującej satanizm. Dodajmy, że to przedstawienie ma znaleźć się w repertuarze wieczoru sylwestrowego organizowanego przez teatr.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Sz. P. Jakub Biegaj

Pragnę poinformować, że wraz z najbliższymi, przyłączam się do bojkotu przedstawień w Teatrze Syrena.

Motywem mojej decyzji jest stanowczy brak zgody na promowanie treści satanistycznych w spektaklu "Kariera Nikodema Dyzmy", poprzez scenę rozpoczynającą drugi akt, będącą swoistym show erotyczno - satanistycznym z niedwuznacznym zwracaniem się do szatana poprzez gesty, tekst i śpiew. Do czasu usunięcia tej sceny ze spektaklu nie zamierzam nabywać biletów na żadne przedstawienie w Syrenie.

[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

803 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 1.000 podpisów.