17.241 podpisów

Stop seksualizacji dzieci w Łodzi!

Łódź jest miastem, w którym samorząd od lat zleca realizowanie w szkołach programu pod karkołomną nazwą „Profilaktyka ciąż wśród nastolatek, chorób przenoszonych drogą płciową, w tym profilaktyka HIV”. Realizator tego zadania jest wyłaniany w konkursie, jednak nikt nie ma wątpliwości, że cały ten program został stworzony po to, żeby indoktrynować i seksualizować młodzież.

17.241 podpisów

158.992 podpisów

Brońmy kobiety i ich nienarodzone dzieci w ONZ!

Potrzebujemy Państwa pomocy, aby zapobiec promocji aborcji, ideologii gender jako swobody wyboru orientacji seksualnej i tożsamości płciowej przez Organizację Narodów Zjednoczonych. Nie chcemy dopuścić, by w agendzie tej organizacji znalazło się też wprowadzenie programu powszechnej edukacji seksualnej, który ma na celu edukowanie 3-letnich dziewczynek, na czym polega masturbacja oraz jak odkrywać swoją seksualność (1).

158.992 podpisów

16.576 podpisów

O system pomocy kobietom w ciąży

Lewica triumfuje: działa pierwszy całodobowy gabinet z dostępem do antykoncepcji awaryjnej

Kolejne miasta (Poznań, Wrocław, Warszawa) uruchamiają tzw. 24 godzinne gabinety ginekologiczne bez klauzuli sumienia zwane "poradniami intymno-higienicznymi", jednak ich rzeczywistą misją, czego nie kryją samorządowi politycy, jest ułatwienie powszechnego dostępu do tzw. antykoncepcji awaryjnej. Chodzi o środki doustne, które uniemożliwiają zapłodnienie lub, gdy już do niego doszło, utrudniają zagnieżdżenia się zarodka w ścianie macicy i jego dalszy rozwój.
Tymczasem w Polsce kobieta w tzw. niechcianej ciąży, która nie może liczyć na wsparcie w swoim otoczeniu a chciałaby mimo wszystko urodzić dziecko i je wychować lub bezpośrednio po urodzeniu oddać je do adopcji, nie ma gdzie szukać pomocy…

16.576 podpisów

55.088 podpisów

O promowanie przez Unię Europejską wolności religii i wyznania na całym świecie

215 milionów chrześcijan na całym świecie jest prześladowanych.

W roku 2018, w wyniku prześladowań, śmierć poniosło 40 misjonarzy i misjonarek.

W 22 państwach świata (większości islamskich) obowiązuje kara śmierci za porzucenie wiary, w 13 śmiercią karany jest ateizm, a w ponad 70 karze podlega bluźnierstwo.

55.088 podpisów

48.592 podpisów

Brońmy życia, rodziny i wolności religijnej w Organizacji Narodów Zjednoczonych

Stańmy w obronie chrześcijan i innych mniejszości religijnych, które cierpią prześladowania w Afryce i Azji. Brońmy razem pracowników służby zdrowia w Europie, którzy chcą działać zgodnie ze swoim sumieniem. Prosimy Państwa o pomoc, aby wspólnie chronić najbardziej bezbronnych spośród nas, których życie jest zagrożone na całym świecie.

W grudniu będziemy świętować 70-tą rocznicę uchwalenia Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka. Dziś wiele z tych praw zostało ograniczonych, zapomnianych lub wypaczonych.

48.592 podpisów

170.646 podpisów

Asia Bibi musi wyjechać z Pakistanu!

W zeszłym tygodniu, po latach procesów, skazana na śmierć Asia Bibi została uniewinniona przez Sąd Najwyższy Pakistanu. Jako CitizenGO chcemy umożliwić wyjazd jej i jej rodzinie z kraju, by zapewnić bezpieczniejesze i lepsze życie. Obecnie nie wolno im opuścić Pakistanu, a wyrok uniewinniający może wkrótce zostać podważony.

170.646 podpisów
wygrane

297.723 podpisów

UWOLNIJCIE ASIĘ BIBI! Ostatnia szansa?

Rozprawę apelacyjną odraczano 5 razy! Odbyła się 16 października br. w sądzie w Lahore. Sąd apelacyjny potwierdził wyrok śmierci na Asię Bibi!

Rozprawa odbyła się w warunkach, które wskazują na złamanie wszelkich zasad niezawisłości sędziowskiej. Nad sędzią stało ponad 20 muzułmańskich radyklanych duchownych, którzy wywierali presję, aby nie zmienił on wyroku.

297.723 podpisów

Subskrybuj CitizenGO RSS