13.840 podpisów

Dom Historii Europejskiej w Brukseli postanowił użyć wizerunku Matki Boskiej Częstochowskiej w tęczowej aureoli, żeby przedstawić współczesny, europejski aktywizm społeczny.

Ta bluźniercza prowokacja ma zaboleć wielu katolików, a szczególnie nas Polaków.

Żądamy od szefa Rady Nadzorczej tej placówki Prof. Dr. Hansa-Gerta PÖTTERINGA i Dyrektor Muzeum Constanze ITZEL zaprzestania eksponowania tego obrazu.

13.840 podpisów

155.896 podpisów

Firma Mattel zaprezentowała właśnie swoją pierwszą transgenderową Barbie. Jest to lalka wyprodukowana w hołdzie aktorce LGBT Laverne Cox (jest ona tzw. transpłciową kobietą), która 29 maja skończyła 50 lat.

Wiceprezes i globalna dyrektor firmy, Lisa McKnight, z dumą ogłosiła tę decyzję:

"Jesteśmy dumni, że dzięki nowej kolekcji Barbie możemy podkreślić znaczenie inkluzywności i akceptacji w każdym wieku oraz docenić znaczący wpływ Laverne na kulturę ".

Ze swojej strony sama Laverne Cox również wypowiedziała się na ten temat na Instagramie:

155.896 podpisów

89.151 podpisów

Zapalony bokser i gimnastyk, 12-letni Archie Battersbee, jest hospitalizowany w Royal London Hospital w związku z urazem mózgu po strasznym wypadku do którego doszło w domu 7 kwietnia.

Archie został znaleziony z pętlą wokół głowy.
 Mama Archiego uważa, że mógł on zostać nakłoniony do wzięcia udziału w tzw. internetowym pranku (rozpowszechnionej wśród nastolatków zabawy w pozorowanie sytuacji, które mają na celu oszukanie lub zażartowanie z kogoś innego)
. Niestety zabawa ta okazała się tragiczna w skutkach.

89.151 podpisów

148.436 podpisów

Wolność słowa w Europie jest w wielkim niebezpieczeństwie!

9 grudnia 2021 roku Komisja Europejska zaproponowała rozszerzenie listy przestępstw ściganych w Unii o mowę nienawiści i przestępstwa z nienawiści.

Jeśli ta propozycja zostanie przyjęta, nasz wspólny głos w obronie życia i rodziny stanie się przestępstwem w całej Unii, w tym również w Polsce.
Jesteśmy tym zaniepokojeni, dlatego musimy ostrzec przed nadchodzącym niebezpieczeństwem: nasze wspólne prawo do wolności słowa będzie naruszane zarówno przez podmioty publiczne jak i prywatne.

148.436 podpisów

14.998 podpisów

Rektor Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, prof. Bogumiła Kaniewska, forsuje ideologiczny projekt tzw. Polityki Równościowej i Antydyskryminacyjnej. (1)

Dokument wzorowany jest na podobnych, co do intencji, politykach obowiązujących na uniwersytetach w Europie Zachodniej.

Przywiązuje on szczególną wagę do poszanowania praw tzw. społeczności LGBT+ (Lesbijki, Geje, Biseksualiści, Transseksualiści i inne osoby o tzw. odmiennych preferencjach lub skłonnościach seksualnych).

14.998 podpisów

114.737 podpisów

Roe vs. Wade to proces sądowy z 1973 r., który doprowadził do wydania przez Sąd Najwyższy USA orzeczenia w sprawie prawa kobiet do aborcji. Sąd orzekł, że konstytucja daje kobietom prawo do zabijania swoich nienarodzonych dzieci. Jest to jedna z najgorszych decyzji w historii Sądu Najwyższego.

Jednakże teraz nadszedł jej kres. To ten moment.

Po raz pierwszy w historii jest szansa, by uchylić wyrok Roe vs. Wade i uczynić aborcję kwestią decyzji poszczególnych stanów, co pozwoliłoby ocalić miliony dzieci w łonie ich matek.

114.737 podpisów

18.877 podpisów

11 maja krakowscy radni podjęli uchwałę o nadaniu dr  Wandzie Półtawskiej Honorowego Obywatelstwa!
(24 głosy Za, 13 Przeciw, 1 Wstrzymujacy się)

Dziękujemy wszystkim, którzy dołączyli do akcji i podpisali naszą petycję.

„Człowiek nie dlatego żyje, że się urodził, tylko dlatego się rodzi, że żyje”

18.877 podpisów

5.227 podpisów

Polska jest krajem niosącym ogromną pomoc ofiarom wojny na Ukrainie.

Jednym z najtrudniejszych wyzwań jest opieka nad ukraińskimi sierotami przesiedlanymi całymi placówkami z terenów objętych wojną.

System tzw. instytucjonalnej opieki nad dziećmi wygląda na Ukrainie tak, jak w Polsce i w innych krajach Europy wyglądał kilkadziesiąt lat temu.
Ukraińskie sierocińce to często ośrodki sprawujące opiekę nad setką i większą liczbą dzieci, od noworodków do nastolatków, w jednym obiekcie.

5.227 podpisów

304.270 podpisów

Wytwórnia filmów dla dzieci Walt Disney, którą znaliśmy i kochaliśmy, nie żyje.

Tym razem scena pocałunku gejowskiego w filmie "Astral" ma być wymierzona w nasze dzieci, a Disney nie ukrywa swojego planu indoktrynacji najmłodszych. Koncern szybko staje się nowym politycznym ramieniem dla lewicowego ruchu promującego program LGBTQ+ i teorię gender wśród maluchów. A jedynymi ich przeciwnikami są zatroskani ludzie, tacy jak Państwo i my.

304.270 podpisów

8.176 podpisów

Po kilkunastu dniach wojny na Ukrainie ponad setka organizacji feministycznych i proaborcyjnych z Mołdawii, Polski, Słowacji, Rumunii, Węgier oraz kilka podmiotów i instytucji międzynarodowych wystosowało apel do rządów tych krajów, by zapewniły kobietom uciekającym przed agresją Rosji natychmiastowy dostęp do aborcji na żądanie.

8.176 podpisów

Subskrybuj CitizenGO RSS