Zastavme film Cuties na Netflixe

Nedovoľme, aby Netflix uviedol film sexualizujúci mladé dievčatá

Zastavme film Cuties na Netflixe

338.536 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 500.000 podpisov.

Netflix zašiel priďaleko.

Táto spoločnosť, ktorá v minulom roku vydala filmy oslavujúce výsmech z viery (Prvé pokušenie Krista) a sexuálne násilie (365 dní), dosiahla teraz nové morálne minimum: sexualizuje 11-ročné deti.

Netflix oznámil, že 9. septembra obrazovkám sprístupní francúzsky film Cuties (ktorého názov v preklade znamená niečo ako „krásky“, alebo „fešandy“, viď internetový prekladový slovník). V krátkom popise filmu (predtým, ako bol znemený kvôli reakciám verejnosti) bolo napísané, že „11-ročná Amy je fascinovaná twerkovou tanečnou skupinou. V nádeji, že sa k nim pripojí, začne objavovať svoju ženskosť a stavia sa tradíciám svojej rodiny.“

Zo všetkého marketingu a reklamy okolo filmu Cuties je zrejmé, že ide o film, ktorý sa točí okolo sexualizácie detí. Keby sa aj stalo, že film Cuties bude mať dostatok sebauvedomenia na to, aby bol kritikou toho, ako sú deti v našej kultúre často sexualizované, nič to nezmení na skutočnosti, že s cieľom upozorniť na toto posolstvo boli použité prostriedky, ktoré deti vystavujú nebezpečenstvu. S dosahom, ktorý Netflix má, nevyhnutne dôjde k tomu, že film bude dostupný aj pedofilom.

Vysielanie Cuties na Netflixe tiež prispieva k normalizácii sexualizácie detí v médiách. Vďaka svojmu dosahu má Netflix zároveň spoločenskú zodpovednosť za dohliadanie na to, aby distribuovaný materiál neobsahoval témy, ktoré sú vysoko škodlivé dobru spoločnosti. Podpísaním tejto petície môžete spoločnosti Netflix pripomenúť, aby svoju zodpovednosť prestala zanedbávať.

Podpíšte petíciu a povedzte generálnemu riaditeľovi Netflixu Reedovi Hastingsovi, aby zastavil plány na uvedenie Cuties na Netflixe.

Viac informácií:

Schválil Matúš Hagara

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Vaše informácie spracovávame v súlade s našimi Zásadami ochrany osobných údajov a Podmienkami používania.CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

Okamžite zrušte vysielanie Cuties na Netflixe

Adresát petície: Reed Hastings, generálny riaditeľ spoločnosti Netflix

Pán Reed Hastings, zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Netflix,

píšem Vám, pretože ma veľmi znepokojuje pripravovaný film Cuties, ktorý by mal byť 9. septembra odvysielaný na Netflixe. Je zrejmé, že Cuties neobsahuje iba sexuálne explicitný obsah, ale že celý dej sa odohráva okolo sexualizácie 11-ročných dievčat.

Je absolútne neprijateľné propagovať filmy, ktoré 11-ročné dievčatá znázorňujú ako sexuálne objekty!

Prosím, odstráňte túto absolútne nevhodnú produkciu čím skôr.

S pozdravom

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

338.536 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 500.000 podpisov.