Niech cały świat zobaczy "Unplanned"!

Petycja o rozpowszechnianie filmu na całym świecie

Niech cały świat zobaczy "Unplanned"!

213.699 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 500.000 podpisov.

Niech cały świat zobaczy "Unplanned"!

„Unplanned” to nowy, bijący rekordy oglądalności, film przedstawiający niezwykłe losy Abby Johnson.

Życie i kariera tej byłej dyrektorki kliniki aborcyjnej zostało wywrócone do góry nogami po tym, czego była świadkiem w placówce, którą zarządzała.

„Unplanned ” to moja osobista historia, a Ty nie możesz tego nie zobaczyć”. - mówi nam Abby Johnson.

Premiera filmu „Unplanned (“Nieplanowane”), która miała miejsce pod koniec marca w Stanach Zjednoczonych była wielkim sukcesem, biorąc pod uwagę kontrowersyjny temat filmu: aborcję.

Tylko pierwszy weekend po premierze przyniósł ponad 6 milionów dolarów ze sprzedaży biletów.
„Unplanned” jest celowo dziełem szokującym, po to, by dobitnie potępić okrucieństwo aborcji. Pokazuje też skalę biznesu, którym jest od dziesiątków lat aborcja w USA i na całym świecie.

Film to opowieść o życiu Abby Johnson z czasów kiedy pracowała w międzynarodowej klinice aborcyjnej w Teksasie (USA).
Po tym jak w 2009 roku na własne oczy zobaczyła aborcję, stała się aktywistką pro-life.
 Doświadczenie było tak traumatyczne, że Abby całkowicie zmieniła swój stosunek do aborcji i od tamtego czasu walczy z firmą, w której kiedyś pracowała - Planned Parenthood (największej sieci klinik aborcyjnych na świecie) - o szacunek dla każdego życia.

Sukces frekwencyjny i finansowy to nie jedyny skutek filmu.
„Unplanned” swoją bezkompromisową wymową otwiera bowiem oczy i budzi świadomość wielu widzów, którym dotąd perspektywa obrony każdego ludzkiego życia była daleka.

Tylko w ciągu pierwszych dwóch tygodni od premiery aż 94 pracowników Planned Parenthood skontaktowało się z organizacją pro-life, w której obecnie działa Abby Johnson - And Then There Were None.

Ale prawda o aborcji ma też swoich zaciekłych przeciwników.

Premierę filmu poprzedziła kampania przeciwko producentowi filmu firmie Pure Flix, której, między innymi, zablokowano oficjalne konto filmu na Twitterze. Systematycznie unikano też jego reklam i wszelkich dyskusji w mediach głównego nurtu.
Z uwagi na to, że film atakuje największego propagatora i dostawcę aborcji na świecie - Planned Parenthood - media konsekwentnie odmawiały także odpłatnej promocji tej produkcji.

Film miał mieć niedawno swoją kanadyjską premierę, jednak producenci napotkali na problemy z siecią kin i teatrów Cineplex.
Przyznała ona wprawdzie, że zainteresowanie publiczności filmem jest bardzo duże, ale oświadczyła jednocześnie, że jest on zbyt „kontrowersyjny”, aby można go było wyświetlać w kinach w Kanadzie.

Innego rodzaju paradoksalna sytuacja ma miejsce w niektórych stanach USA. Prawo zezwala tam każdej 17 letniej dziewczynce na dokonanie aborcji bez zgody rodziców, ale zabrania oglądania filmu o aborcji bez ich obecności w kinie.

Chcielibyśmy wesprzeć producentów filmu "Unplanned", by - mimo przeciwności - nie ustawali w wysiłkach zachęcania lokalnych dystrybutorów do rozpowszechniania tego ważnego filmu na ekranach kin całego świata.

Bardzo prosimy o podpisanie zamieszczonej obok petycji teraz!
Będzie to dowód dla producenta i potencjalnych dystrybutorów filmu, że zainteresowanie nim jest duże, zarówno w Polsce jak i w wielu innych krajach.
 My natomiast spotkamy się z producentami, aby przekazać im zebrane podpisy.

Czy mogą Państwo w tym pomóc?
Wykonamy dzięki temu wspólnie krok na drodze do zbudowania globalnej świadomości okrucieństwa aborcji, m.in. przy pomocy filmów takich jak ten.

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Vaše informácie spracovávame v súlade s našimi Zásadami ochrany osobných údajov a Podmienkami používania.CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

Szanowni Państwo,

Cary Salomon i Chuck Konzelman, scenarzyści i producenci Unplanned.

Państwa film jest ważnym krokiem na drodze ku powszechnej świadomości okrucieństwa aborcji.

Jesteśmy wdzięczni za Państwa pracę i wysiłki całego Państwa zespołu.

Jesteśmy przekonani, że miliony ludzi na całym świecie z zainteresowaniem obejrzałyby film, gdyby tylko był dostępny w kinach w ich okolicy.

Jesteśmy Polakami i dlatego bardzo prosimy, aby skontaktowali się Państwo z dystrybutorami filmowymi również w Polsce, by stało się możliwe wyświetlanie filmu także w naszym kraju.

Ufamy, że ten film może pomóc odmienić świadomość wielu ludzi, o tym czym jest aborcja.

Na koniec jeszcze raz pragnę Państwa zapewnić o poparciu moim i milionów ludzi na całym świecie.

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

213.699 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 500.000 podpisov.