Petícia ministrom zahraničných vecí EÚ

Zastavme náboženské prenasledovanie v Číne

56.035 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.

Zastavme náboženské prenasledovanie v Číne

Čínske samosprávy žiadajú odstránenie kresťanských symbolov z domov poberateľov sociálnych dávok, pod hrozbou, že ak tak neurobia, prídu o peniaze.

Kresťanské obrazy majú nahradiť portrétmi Mao Ce-tunga a Si Ťin-pchinga, prezidenta Činy.

Odkaz je jasný: “Ak chcete štátne peniaze, uctievajte komunistických vodcov, oni sú vašimi bohmi.”

Toto je, samozrejme, hrubé porušenie náboženskej slobody.

Zapojte sa, prosím, do petície, kde žiadame ministrov zahraničných vecí EÚ, aby vyvíjali diplomatický tlak na Čínu, aby takéto vydieranie okamžite zastavila.

Je jasné, že takýto zásah sa nedeje bez vedomia alebo súhlasu najvyšších predstaviteľov Číny.

V Čínskej republike vládne presvedčenie, že kresťanstvo ohrozuje vedúcu úlohu komunistickej strany. Oficiálne je možné byť členom len štátom uznaných cirkví, na ktoré má vládnuca Komunistická strana dosah.

Aj tieto štátom uznané cirkvi sa však stávajú terčom perzekúcie, keď sa im darí osloviť veľké množstvo veriacich, majú kontakt so zahraničím, alebo iným spôsobom "ohrozujú stranu".

Kňazi a pastori sú prenasledovaní, viacero symbolov kresťanstva, tisíce krížov a mnoho kostolných veží a celých kostolov bolo zdemolovaných.

Prenasledovaní nie sú len kresťania, ale aj príslušníci ďalších iných ako štátnych náboženstiev. Obzvlášť desivo znejú svedectvá, ktoré hovoria o násilnom odoberaní orgánov väzňom náboženskej slobody.

Následkom koronakrízy, čínska ekonomika utrpela a mnoho ľudí zostalo bez práce, odkázaných len na sociálne dávky. Čínske úrady hneď túto situáciu využili pre útlak kresťanov.
V niektorých prípadoch zašli tak ďaleko, že dokonca požadovali podpísanie vyhlásenia, v ktorom sa títo ľudia mali vyslovene vzdať svojej kresťanskej viery.

Vdova, ktorá odmietla, prišla o svoje sociálne dávky. Vernosť viere môže tento ťažko skúšaný ľud pripraviť o jediný zdroj príjmov.

Vyzývame preto ministrov zahraničných vecí EÚ, aby od Číny požadovali ukončenie náboženského prenasledovania svojich občanov.

VIAC INFORMÁCIÍ

Čínski kresťania musia nahradiť obraz Krista portrétom Mao, inak prídu o sociálne dávky (CNA)

Ľudia poberajúci sociálne dávky musia ucrievať Komunistickú stranu, nie Boha (Bitter Winter)

Čína prikazuje kresťanom, strhnúť kríže a obrazy Ježiša a uctievať komunistických vodcov, nie Boha (Christian Post)

https://www.christianpost.com/news/china-orders-christians-to-take-down-crosses-images-of-jesus-worship-communist-leaders-not- god.html

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Vaše informácie spracovávame v súlade s našimi Zásadami ochrany osobných údajov a Podmienkami používania.CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

Zastavte náboženské prenasledovanie v Číne

Vážení páni ministri,

sme šokovaní konaním čínskych samospráv, ktoré naliehajú na poberateľov sociálnych dávok, aby odstránili kresťanské symboly a obrazy zo svojich domovov, nahradili ich portrétmi najvyšších čínskych predstaviteľov a vzdali sa svojej viery, inak im budú odobraté sociálne dávky, ktoré sú ich jediných zdrojom príjmu.

Vyzývame vás, aby ste vyvinuli diplomatický tlak na čínsku vládu, aby prestala nábožensky prenasledovať svojich občanov.

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

56.035 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.